Kiezen is KUNST

De volgende stap op weg naar mijn eerste groepsexpositie is… Keuzes maken! Maar hoe kies ik mijn beste werk?!

Ken je dat, je hebt een aantal maanden fanatiek staan schilderen en dan staat je atelier vol met schilderijen. Juist, dan moet je kiezen. Niemand zit te wachten op het bekijken van al die kleurstudies en schetsen. Tijdens een expositie willen mensen je beste werk zien, toch? Maar hoe weet ik wat mijn beste schilderijen zijn? Sta ik nog steeds achter elk werk dat ik heb gemaakt? Dit zijn de vragen waar het allemaal mee begint.

Spannend, maar het moet…ik laat zoveel mogelijk mijn werk aan anderen zien, want zij kunnen mij goede feedback geven. Zo legde ik vandaag mijn selectie schilderijen, uitgeprint in kleur, op tafel. Met deze fotokopieën ben ik gaan schuiven. Eerst alleen en later met anderen. Hierbij was enige kennis van kunst helpend, maar niet noodzakelijk. Iemand die een creatieve kijk heeft, kwam ook tot een zinnige beslissing. Die wel, die niet.

Vervolgens maakten de kleurenprints plaats voor de echte werken. Deze zette ik naast elkaar, vergeleek ze en bleef nog even schuiven. Tenslotte kwam ik tot de beste selectie (denk ik). Wat deze is geworden blijft nog even een verrassing, maar binnenkort vertel ik je graag welke vijf werken binnenkort in een plaatselijk museum hangen.